Taklampor av Verner Paton

Vad är det med danskarna och design? Jag är fullkomligt galen i dansk design. Jag avgudar Poul Henningsen och Arne Jacobsen. Hans J Wegner är inte så dålig han heller. Nu har jag precis upptäckt Verner Paton. Lite kuriosa är att han var elev hos Poul Henningsen. Jag förstår inte hur jag har kunnat missat Verner tidigare. Jag beställde hem tre stycken lampor från Ilva. Något måste jag ju få unna mig. Det blev dessa tre skönheter.
dd
De andas verkligen 70-tal men jag tycker att de är en sådan härlig färgklick. Precis som många andra så har vi mycket vitt i vårat hem. Vitt som bas och sedan får gardiner och andra textiler vara färgklickar. Fast jag har blivit modigare och uppskattar färg allt mer. Bland annat lät jag tapetsera kontoret i en riktigt härligt färgglad mönstrad tapet.

De lampor jag beställde idag ska inte hänga på kontoret. De ska hänga så att alla ser dem. Ska hänga dem i hallfönstret där trappen är. Det kommer att bli så jäkla snyggt. Style Flower Pot Light är namnet på denna otroligt snygga lampa som enligt mig gör ett rum betydligt mer intressant. De fungerar både somm fönsterlampor eller taklampor. Som taklampa beror det såklart på hur stort rummet är. Annars går det ju även att arrangera flera stycken lampor. Det är bara att googla så finns det massor av inspiration att hämta.
dddrr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *