Kategori: Serier

Världens dyraste örhängen

Så här ser de ut, världens dyraste örhängen som någonsin sålts.
örhängen
Priset är närmare en halvmiljard svenska kronor för båda. De gick nämligen att köpa var för sig men de såldes tillsammans för CHF 57,118,750. CHF står i ungerfär 9 sek för er som undrar 😉 Det blåa örhönget såldes för 41,862,500 chf och det rosa för 15,256,250. Jag tycker inte att det är världens vackraste örhängen. Visst är diamanterna vackra men jag gillar inte att de är olika färg. Jag vill ha likadana örhängen. Men självklart skulle jag inte tacka nej om jag fick dem.

En annan rolig nyhet är att Twin Peaks är tillbaka och premiären är i morgon på HBO Nordic. Jag älskade Twin Peaks när det gick förra gången även om sista avsnittet var kasst. Tyvärr kommer jag inte att kunna se det i morgon eftersom min man åker till London en vecka så jag är själv med barnen. Kommer att få se det dagtid i stället då barnen är i skolan och minstingen sover. Jag har som tur är köpt nya Plexgear som jag kan koppla till vår TV. Perfekt, inga ljud som stör och dessutom stänger de ute vägarbetarna. Yes det är vår så nu är vägarbetet i gång igen.

PS. Jag ser på alarmet att det blinkar om lillan vaknar 😉 DS

Krig och fred

Denna vecka har jag sett på BBC fantastiska serie Krig och Fred. Den baseras såklart på Leo Tolstoj klassiska verk, som jag aldrig läst. Serien går på SVT för tillfället och missa inte den. BBC är fantastiska på att skapa kostymdrama och Krig & Fred är inget undantag. Jag älskade serien och blev nästan lite besviken när barnen kom hem från skolan och jag måste avsluta mitt tittande.
war

Krig och Fred bjuder på kärlek, krig, intriger, smycken och svek. Allt som en bra serie ska ha enligt mig. Utan att avslöja för mycket så handlar serien om olika överklassfamiljer i Ryssland under 1800-talet. Det är krigsår med Napolen som härjar runt om i Europa och han är fast besluten att inta Ryssland. Fast kriget är inte det centrala i serien utan jag skulle säga att det är en serie om relationer. Missa inte den.

Nä nu ska jag sluta blogga. Har storstädning i kontoret idag. En rum jag sällan städar för det är så mycker papper och smågrejer här inne. Gick online för att shoppa patroner på nätet så jag passade på att uppdatera bloggen samtidigt. Fördelen med storstädning är att jag får slänga mycket, men samtidigt ger det mig en chans att uppdatera kontorsmaterialet. Idag behövs det ju utskrifter till barnens läxor exempelvis så det blir bokstavligt talat katastrof här hemma om det inte går att printa.

Snygg klänning från Marc Jacobs

En klänning som jag blev förtjust i på gårdagens Emmygala är den som bars av Kerry Washington. Kerry Washington är ingen superstjärna men de flesta känner igen henne från flera storfilmer. Igår tycker jag att hon var en stjärna på röda mattan och hon bokstavligen strålade i denna klänning från Marc Jacobs.
ggygy
Klänningen kommer från Marc Jacobs. Det som jag faller för är att den både känns historisk och futuristisk. Det är som Downton Abbey möter Madmax på ett absurt vis. Fast lyckat såklart. Klänningen har skärningar som påminner om 20-talet fast materialet gör att den känns modern och framtida. Jag gillar den!
bbb

Homeland

Ni har säkert sett serien men denna regniga sommar har jag plöjt igenom flera säsonger av Homeland.
home

De två första säsongerna tycker jag var helt suveräna, men sedan tröttnar jag. Jag tycker ofta att det är så med serier. Efetr ett tag så känns det inte trovärdigt längre.

Jag kan rekommendera serien till er om inte har sett den. Åtminstone de två första säsongerna! Perfekt regniga sommardagar.

Criminal minds säsong 10

En av mina favoritserier är criminal minds. De är redan inne på säsong 10 och jag undrar vart alla åren gått?

Jag har suttit och tittat på flera avsnitt den här veckan. Det är en serie som jag brukar passa på att se när barnen är i skolan. Jag har slutat att titta på den på kvällstid när jag är själv. För er som inet sett serien handlar det om beteendevetare som arbetar på FBI. De ger profiler på massmördare och hjälper till att gripa dem. Det finns härliga karaktärer i serien. Mina favoriter är Spencer och Penelpoe. en ny karaktär som tillkommit under säsong 10 är Jennifer Love Hewitt. Jag är väl inet så där jätteförtjust över hennes karaktär eftersom jag tycker hon spelar lite blödig. Fast jag måste säga att jag tycker att serien är lika bra efter 10 säsonger. Har inte ledsnat alls.
djiod

Bäst klädd Bafta 2015

Eftersom jag älskar juveler, klänningar och film så var det såklart roligt att kolla igenom alla klänningar som bars på Bafta igår.

Jag hittade tre riktiga godbitar och det här är mina favoritklänningar på Bafta awards. Topp-tre är det som gäller.

På tredje plats Reese Witherspoon

Reese Witherspoon
Reese Witherspoon

En ganska enkel klänning men med en undebar färg. Gillar även blinget som sitter på handleden.

På andra plats Laura Bailey

Laura Bailey
Laura Bailey

Laura Bailey har en riktigt snygg klänning. Jag älskar hur den ser ut på henne.

På första plats Holliday Grainger

Holliday Grainger
Holliday Grainger

OMG, den här klänningen är jag kär i. Jag vill att den ska hänga i min egen garderob. Det är en rödamattan-klänning men jag kan se mig själv bära den på nyårsafton eller vid ett bröllop. Jag älskar den. Jag menar det verkligen.

Världens snyggaste stolar!

För några år sedan gick en turkisk serie på SVT. Jag försöker att komma ihåg vad den hette men det är helt borta.

Handlingen var om en kvinna som trodde att hennes man hade omkommit. Det visar sig senare att han lever ett dubbelliv. Det var en oerhört välgjord och intressant serie. Inte minst för att det visar det moderna Turkiet.

Den ”sörjande” kvinnan bodde i ett vackert hus med oerhört flott inredning. Det var där för första gången jag fick se dessa stolar.
fhuid
Jag blev såklart kär i dem med en gång. Då hade jag aldrig sett något liknande, fast i efterhand så har jag sett dem lite här och var i modemagasin och tidningar för heminredning.

Nu har jag äntligen hittat en åreförsäljare av dessa vackra stolar här i Sverige. Givetvis så är det en sida som säljer exklusiva designstolar. Fast jag hade inte heller förväntat mig att hitta stolar som dessa hos en lågpriskedja. Det syns på stolen att det krävs mycket arbete för att få dem så här stilfulla. Den heter ”Forest” och föreställer träd. Den är ett konstverk i sig själv tycker jag och det behövs få dekorationer på matbordet med stolar som dessa. Vem sa att stolar behöver vara tråkiga? En nyhet för mig var att det även finns karmstolar. De var lite dyrare men inte så mycket. Skiljde cirka tvåhundra kronor i prisläget. De finns i olika färger men själv är jag insnöad på de vita.

Lite smått och gott!

Måndag och en ny vecka tar sin start. Vi är snart framme vid självaste doppardagen! Det går så snabbt. Maken är borta hela veckan, han arbetar i Paris. Jag har precis sett på finalen av ”Allt för Sverige”. Rätt person vann verkligen. Jag har hejat på honom sedan starten. Jag hade såklart flera favoriter, men av de fyra som kom till finalen var John den enda. Vad tyckte ni, vann rätt person?
dhuddd
På ett sätt hade det varit roligt om George vunnit. Det av den simpla anledningen att det var hans far som emigrerat. De flesta är ju avlägsna släktingar, fast för honom är det kusiner.

Nej hörrni, nu ska jag ta och börja mitt julshoppande. Måste passa på då maken är borta. Det är så svårt att köpa saker till honom för han har allt! Fast jag har tur att han gillar jakt och fiske, för det finns nästan alltid något nytt att köpa. I år har jag spanat in fiskebutiken Happy angler på nätet och sett lite roliga prylar jag tänkte klicka hem. Lika bra att göra det direkt så jag hinner få hem det innan fredag. Min make är som ett barn när det gäller julklappar så jag får gömma dem noga. Jag har kommit på honom mer än en gång när an klämt på sina paket!

Gifta vid första ögonkastet

Som ni vet är jag helt galen i serier av alla de slag. Just nu förbannar jag mig själv efter att ha börjat titta på ”Gifta vid första ögonkastet”. Jag blev nyfiken på den serien efter att ha läst allt negativt som stod om den. Jag tycker att den är jättebra, fast visst åkte skämskudden fram några gånger.
ghj

Det är alltså par som är matchade av experter som gifter sig första gången de träffas. Sedan ska de bo tillsammans en månad för att se hur det går.

Mycket av kritiken har varit att det är arrangerande bröllop. Fast jag förstår inte den kritiken för det är ju en stor skillnad på tvångsbröllop eller att frivilligt ställa upp.

Nåväl jag hann bara se två avsnitt idag så jag längtar tills imorgon då jag kan se hur det går för paren. Jag slukar ofta flera avsnitt i taget och hatar säsongsuppehåll.