Kategori: Övrigt

Världens dyraste örhängen

Så här ser de ut, världens dyraste örhängen som någonsin sålts.
örhängen
Priset är närmare en halvmiljard svenska kronor för båda. De gick nämligen att köpa var för sig men de såldes tillsammans för CHF 57,118,750. CHF står i ungerfär 9 sek för er som undrar 😉 Det blåa örhönget såldes för 41,862,500 chf och det rosa för 15,256,250. Jag tycker inte att det är världens vackraste örhängen. Visst är diamanterna vackra men jag gillar inte att de är olika färg. Jag vill ha likadana örhängen. Men självklart skulle jag inte tacka nej om jag fick dem.

En annan rolig nyhet är att Twin Peaks är tillbaka och premiären är i morgon på HBO Nordic. Jag älskade Twin Peaks när det gick förra gången även om sista avsnittet var kasst. Tyvärr kommer jag inte att kunna se det i morgon eftersom min man åker till London en vecka så jag är själv med barnen. Kommer att få se det dagtid i stället då barnen är i skolan och minstingen sover. Jag har som tur är köpt nya Plexgear som jag kan koppla till vår TV. Perfekt, inga ljud som stör och dessutom stänger de ute vägarbetarna. Yes det är vår så nu är vägarbetet i gång igen.

PS. Jag ser på alarmet att det blinkar om lillan vaknar 😉 DS

Debatten om abort

abort
Debatten om abort har verkligen blossat upp på nytt i Sverige. Självklart har varje kvinna rätt att bestämma över sin egen kropp. Självklart ska ingen bli tvingad att utföra en abort eller skriva ut preventivmedel heller, men då bör denne person söka sig till ett annat yrke. Religionen kan inte få påverka det yrket de utövar. I Expressen den 18 april skiver barnmorskan Malin Bergander som jobbar i Göteborg en deabattartikel som jag tycker att alla borde läsa. Den kan användas i alla yrken faktiskt. För att saxa ett citat från artikeln.

”När de kommer till mig i min yrkesroll som barnmorska bemöter jag dem alla med respekt och anser inte att jag har rätt att välja vem jag vill träffa eller vårda.”

För precis detta är det viktiga i samhället. Den som kommer till ett sjukhus ska få korrekt och direkt vård. Läkare, kuratorer och sjuksköterskor ska inte kunna stänga dörren för en patient för att dennes levnadsätt inte passar dem. Min bästa väninnan jobbar för tillfället som en socionomkonsult på ett behandlingshem för narkomaner. Som att hon skulle vägra att ta emot narkomaner för det är en synd att bli beroende? Som sagt har alla rätt till sina egna åsikter men det är ingen mänsklig rättighet att jobba med ett visst yrke. Tro vad du vill och gör inget du inte moraliskt kan stå för men tänk efter vilken karriär som passar dig för du ska möta ALLA människor på samma villkor utan att dina egna värderingar spelar in.

En romantisk helg vid Siljan

Som föräldrar till ett gäng med ungar är det inet det lättaste att resa bort på tu man hand. Minns knappt när vi gjorde det sist???

Nu sitter jag ensammen hemma i huset som ekar tomt. Inga barn som bråkar. Ingen som ropar på mamma för att de inte hittar något. Min make har skjutsat barnen till farmor och farfar och sedan ska vi få en efterlängtad weekend bara vi två!

Jag bokade ett romantist weekenpaket på Villalangbers hotell i Tällberg. Villalångbers ligger vid Siljan så det är alltså till Dalarna vi ska bege oss so fort maken lämnat av vildingarna.

Det finns ju mycket att se och göra i Dalarna men vi har inte bestämt något alls utan kommer nog att stanna på hotellet och där omring hela tiden. För en hel helg betalar vi bara vid 2000 sek och då ingår både frukostbuffé och trerättersmiddag. Precis vad slitna småbarnsföräldrar behöver. Ingen stress alls utam bara njuta av livet. Sedan när vi kommer fram får vi dessutom både en flaska mousserande och frukt men jag har även med mig en flaska gula änkan. Ska vi lyxa till ska vi göra det ordentligt. Gud vad jag längtar tills vi är framme. Detta kommer att bli den bästa helgen på väldigt länge!
gggg

Drottningens kläder

Den engelska drottningen fyllde 90 år igår. Samtidigt så visades 150 stycken av hennes klänningar upp i Palace of Holyroodhouse. Det är helt fantastiska klänningar som jag önskar att jag fick möjlighet att se på riktigt. Här är några exempel.
dd
Denna klänning bar Elizabeth II när hennes syster gifte sig 1962.
ddde
Denna underbart broderade klänning bar hon i USA när hon ebsökte president Eisenhower i vita huset.
hako
Ännu en broderad klänning. Denna bar den engelska monarken 1962 när den norske kungen var på besök.

Lite selfies från min semester

bbbbuu
b1
Nejdå, jag bara skojar. Jag önskar däremot att det var jag på bilderna och inte Elle Macpherson.

Det är svårt att tro hon är över 50 år!! När jag växte upp var Elle Macpherson en av de hetaste modellerna och kallades för ”The Body”. Hon förtjänar ännu sitt smeknamn. Hon klår de flesta yngre tjejerna. Fast samtidigt måste jag säga att hon ser väldigt sund ut!

Ingen rök utan eld

Åhhh nej, ett av mina favoritpar i Hollywood skvallras det hejfriskt om att de ska skiljas. Det är Ben Afflek och Jennifer Garner. De har verkligen känts så himla stabila.
beh
Det brukar alltid finnas en viss mån av sanning i dessa rykten. Jen och Ben visar sig offentligt för att motbevisa detta. Fast sedan är ryktena igång igen. Ingen rök utan eld brukar man säga, och det stämmer. Hur många kändisar har inte dementerat att de har äktenskapsproblem och sedan begärt skilsmässa några månader efter? Nu hoppas jag verkligen att Ben och Jen ska komma ut ur krisen. Alla äktenskap krisar någon gång. Det går inte att gå omkring och hoppa på rosa moln för jämnan. Jag och min make gick igenom en kris efter våran minsting var född. Vi gick i parterapi och löste våra problem. Jag var lite skeptiskt först att blanda in en tredje part och berätta om våra problem. Idag ångrar jag mig inte ens en nanosekund. Att gå i parterapi var inte alls som jag trodde. Kan man säga ”tevligt” om att prata om problem? Om det är ett okej ord så kanske det är det som beskriver det bäst. Även befriande skulle jag vilja säga. Hur går parterapi till? Tryck på länken så får du svaret! Jag hoppas verkligen att det löser sig för Benifer nummer 2!

Ett blåsigt firande

Drottning Margrethe firades i flera dagar. Det var konsert, galamiddag och en privat fest. Ett firande värdigt en drottning med andra ord. Fast en sak som inte går att styra över är vädret. Det blåste rejält och ställde till med problem för de inbjudan gästerna.
vic
ff
blå
dnduud
dgydyd

När jag fyller 45…..

Då hoppas jag att jag på min födelsedag rockar loss på en club i Las Vegas och ser precis lika snygg ut som Jennifer Lopez.
nhui
Hon måste verkligen ha supergener. Hon har fått tvillingar och spana in magrutorna. Jag gillar verkligen Jennifer Lopez. Hon ser sund ut och är så otroligt vacker. Fast jag ska erkänna att jag är avundsjuk. Jag önskar att jag såg lika fräsh ut som henne!
jelo