Krig och fred

Denna vecka har jag sett på BBC fantastiska serie Krig och Fred. Den baseras såklart på Leo Tolstoj klassiska verk, som jag aldrig läst. Serien går på SVT för tillfället och missa inte den. BBC är fantastiska på att skapa kostymdrama och Krig & Fred är inget undantag. Jag älskade serien och blev nästan lite besviken när barnen kom hem från skolan och jag måste avsluta mitt tittande.
war

Krig och Fred bjuder på kärlek, krig, intriger, smycken och svek. Allt som en bra serie ska ha enligt mig. Utan att avslöja för mycket så handlar serien om olika överklassfamiljer i Ryssland under 1800-talet. Det är krigsår med Napolen som härjar runt om i Europa och han är fast besluten att inta Ryssland. Fast kriget är inte det centrala i serien utan jag skulle säga att det är en serie om relationer. Missa inte den.

Nä nu ska jag sluta blogga. Har storstädning i kontoret idag. En rum jag sällan städar för det är så mycker papper och smågrejer här inne. Gick online för att shoppa patroner på nätet så jag passade på att uppdatera bloggen samtidigt. Fördelen med storstädning är att jag får slänga mycket, men samtidigt ger det mig en chans att uppdatera kontorsmaterialet. Idag behövs det ju utskrifter till barnens läxor exempelvis så det blir bokstavligt talat katastrof här hemma om det inte går att printa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *