Kategori: juveler

Världens dyraste örhängen

Så här ser de ut, världens dyraste örhängen som någonsin sålts.
örhängen
Priset är närmare en halvmiljard svenska kronor för båda. De gick nämligen att köpa var för sig men de såldes tillsammans för CHF 57,118,750. CHF står i ungerfär 9 sek för er som undrar 😉 Det blåa örhönget såldes för 41,862,500 chf och det rosa för 15,256,250. Jag tycker inte att det är världens vackraste örhängen. Visst är diamanterna vackra men jag gillar inte att de är olika färg. Jag vill ha likadana örhängen. Men självklart skulle jag inte tacka nej om jag fick dem.

En annan rolig nyhet är att Twin Peaks är tillbaka och premiären är i morgon på HBO Nordic. Jag älskade Twin Peaks när det gick förra gången även om sista avsnittet var kasst. Tyvärr kommer jag inte att kunna se det i morgon eftersom min man åker till London en vecka så jag är själv med barnen. Kommer att få se det dagtid i stället då barnen är i skolan och minstingen sover. Jag har som tur är köpt nya Plexgear som jag kan koppla till vår TV. Perfekt, inga ljud som stör och dessutom stänger de ute vägarbetarna. Yes det är vår så nu är vägarbetet i gång igen.

PS. Jag ser på alarmet att det blinkar om lillan vaknar 😉 DS

Omoderna smycken

Precis som med allt annat så kan faktiskt även smycken bli omoderna. Ta som Drottning Josefinas diamant coursage. På denna bild bärs det av drottning Victoria.
1
Det är alltså smycket som hänger på klänningens liv. I dag när den styva korsetten inte längre används är det omöjligt att använda sig av coursage av denna storlek.

Fast ett sådant fint smycke ska inte ligga i en låda. Så detta smycke syns ännu i dag men det har tagit en annan skepnad. Merparten av coursaget har blivit ett halsband. Här syns Victoria bära halsbandet även om det kanske framförallt är förknippat med prinsessan Lilian.
jjidddd

Här är ännu en bild där vi kan se en del av det gamla coursaget.
33
Det räckte även till ett par örhängen som Sofia bar på sin bröllopsdag. Smart användning av smycken från vårt kungahus.

Madeleines underbara örhängen

Som ni vet älskar jag smycken. I helgen fick jag se några av mina favoritörhängen igen. Det är de dimantörhängen som Madeleine bar på hennes pappas 70-års dag.
madel
Klänningen är underbar också och kommer från Elie Saab. En gammal ”trasa” som både Victoria och Madeleine burit tidigare. Hur som helst örhängena!!!! Så underbara. Det är diamantörhängen av epåletter. Epåletter är det som militärer har på axlarna. Enbart vid ett officelt tillfälle har de burits tidigare. Det var Victoria som bar den kvällen innan hennes bröllop. De är underbara!
dpå
Även då matchades dessa örhängen med en klänning från Elie Saab.

Årets mest glittrande dag

Ojoj i morgon smäller det för alla oss som älskar diamanter och fantastiska smycken. Det är dags för Nobelfesten. Alla ur kungafamiljen kommer så det kommer att gå att frossa i smycken och tiaror. Spännande verkligen.
Silvia tror jag kommer att bära drottning Sofias diadem. Prinsessan Sofia bär nog den tiara hon fick som bröllopsgåva. Madde har ju alltid samma så snark på den. Victoria däremot är svårtippad. Hon är den som varierar ofta.

En sak som jag hoppas kommer ut ur den kungliga skattkammaren är Rosa ädeltopasgarnityret. Jag älskar det. Ägde jag det själv skulle jag vägra att ta av mig det. JAg skulle ha det jämt även om jag städar. Silvia är nog den enda jag sett bära det. Hon gillar ju att exprimentera. Här är en bild på ett mindre lyckat framträdande.
haha
Det är en gammal bild och jag vet inte om hon är seriös eller om det är maskerad på gång. Hon misslyckas ju sällan annars. Det rosa ädeltopasgarnityret kommer ursprungligen från Ryssland. Tsaren beställde det som en gåva till sin dotters bröllop 1804.
xbbbx
Nu ska jag sluta att spekulera och drömma om juveler. Ska kolla istället vad Johan har för spännande ”juvel” på sin sida. Jakten på lägenhet fortsätter och vi har kommit i kontakt med en mäklare som heter Johan. Han är bofast i Stockholm och uppdaterar Facebook med lägenheter. Perfekt när vi inte bor i samma stad att kunna kommunicera på den viset.

En ny tiara

Jag älskar verkligen kungliga bröllop. Vackra klänningar och lika mycket smycken som i en diamantgruva.
dhuudud
Sofias klänning är vacker men den gav mig ingen wow-känsla. Jag förstår att de väljer klassiska typsnitt eftersom de skrivs in i historieböckerna. Här tänker jag men rysningar på 80-talet!
Det var Ida Sjöstedt som stod för designen. Den påminner lite väl mycket om när Kate i England gifte sig. Fast jag tycker att Sofias är vackrare.

Så till den bästa överraskningen. Sofia gjorde premiär i en tiara. En helt NY tiara fick vi se dessutom.
huu
En gåva från kungaparet. Så trevligt att få se lite nytt bling! Jag hoppas att det går att byta ut smaragderna så hon kan ha rubiner och safierer också. Tiaror brukar ofta vara flexibla och kan användas sol halsband exempelvis.

Jag kan tycka att det hade varit lite roligt om det hade varit en tiara med en historia bakom. Fast nyproduktioner är billigare att köpa.

Smycken för en prinsessa

Ojojoj vilka underbara örhängen Sofia visade sig i under den indiske presidentens stadsbesök.

1

Hon hade en ganska neutral klänning i jämförelse med Drottningen och Victoria. Fast vad spelar det för roll när hon bär örhängen som dessa!
23

Det är smaragdörhängen som är ”omringade” med diamanter. Ett par örhängen värdiga en prinsessa. De kommer från Ebba Brahe Jewellery. Fast vill ni ha ett par likadana får ni ge er till tåls. De finns inte ute ännu, utan det är höst och vinterkollektionen 2015. Så snygga, vill ha!

MTV Movie Award

Det var MTW movie awards igår. En tillställning som jag tycker är fantastiskt rolig att se. Stjärnorna på röda mattan bär nämligen smink, make up, accessoarer och kläder som inspirerar. Till skillnad från oscar-galan (okej du kanske kan ha sådan kläder en gång i livet på något frackbröllop) så kan du faktiskt bära dessa kläder och stilar på vanliga fester!

Så vi börjar såklart att titta på min favoritkvinna Jennifer Lopez.
duduud
Så himla snyggt. Det här köper jag rakt av. Jag älskar hur hon matchat sin svarta klänning med massor av guldiga accessoarer.
dhud
En annan som jag tyckte var riktigt snyggt klädd var modellen Emily Ratajkowski.
Fast det krävs on en modell eller en ung tjej för att bära den klänningen. Inte en mamma som mig som fått en radda med ungar!
dbduud
Scarlett Johansson var också på plats i Los Angeles, jag älskar hennes örhängen!
cara
Supermodellen Cara Delevingne syndes också på röda mattan. Det fanns såklart många fler kändisar på plats.
Det som slår mig när jag tittar på dessa bilder är deras make up. Vi har länge sett en trend med knalliga röda läppar och ganska kraftig eyeliner. Nu är det naturligt som gäller! Inte osminkad såklart. Nej, det använder sig fortfarande av lika mycket smink. Istället är det att förstärka de naturliga dragen som gäller. Diskreta sminkningar som passar de egna tonerna. Titta noga på bilderna så förstår ni vad jag menar. De syns att de är sminkade men väldigt stilfullt. Dags att göra en ny beställning på smink onlie alltså till sommaren. På sommaren vill jag verkligen inte se alldeles för sminkad ut. Det är viktigt att det är fräscht. Jag ska beställa hem en laddning från Spelbutiken som har billigt smink från mina favoritmärken som Lancome och Dior.

Bäst klädd Bafta 2015

Eftersom jag älskar juveler, klänningar och film så var det såklart roligt att kolla igenom alla klänningar som bars på Bafta igår.

Jag hittade tre riktiga godbitar och det här är mina favoritklänningar på Bafta awards. Topp-tre är det som gäller.

På tredje plats Reese Witherspoon

Reese Witherspoon
Reese Witherspoon

En ganska enkel klänning men med en undebar färg. Gillar även blinget som sitter på handleden.

På andra plats Laura Bailey

Laura Bailey
Laura Bailey

Laura Bailey har en riktigt snygg klänning. Jag älskar hur den ser ut på henne.

På första plats Holliday Grainger

Holliday Grainger
Holliday Grainger

OMG, den här klänningen är jag kär i. Jag vill att den ska hänga i min egen garderob. Det är en rödamattan-klänning men jag kan se mig själv bära den på nyårsafton eller vid ett bröllop. Jag älskar den. Jag menar det verkligen.

Nobelfestens drottning

Jag har bara en sak att säga om Victoria ikväll, WOW!
vict
kh
Hon gick från att vara kronprinsessa till drottning denna afton.

Kvällens kronprinsessa får Madde bli. En vacker klänning. Det är framförallt mönstret jag gillar.
dbikdud

Drottning Silvia. Underbara drottning Silvia som är en äkta drottning ut i fingerspetsarna står i skuggan av sina döttrar denna kväll. Fast när det gäller juveler så vinner hon.
dhiud
silvia
Sedan har vi debutanten Sofia. Tyvärr gillar jag den inte alls. Färgen är fin men det är för mycket detaljer. Det får mig att tänka på en konståkning mixad med romers traditionella kläder.
dkod
Sedan gillar jag inte heller att urringningen ger henne konformade bröst. Fast klänningen är otroligt fin bakifrån.
akod

För att läsa om klänningar och smycken kan ni kika in på kungahusets hemsida.

Jag måste uppdatera min post lite nu då jag har sett från banketten. Sofias klänning var vetydligt finare i rörelse när hon går. Fast när hon sitter och på fotografier är jag fortfarande inte så förtjust.