Kategori: Jag

Världens dyraste örhängen

Så här ser de ut, världens dyraste örhängen som någonsin sålts.
örhängen
Priset är närmare en halvmiljard svenska kronor för båda. De gick nämligen att köpa var för sig men de såldes tillsammans för CHF 57,118,750. CHF står i ungerfär 9 sek för er som undrar 😉 Det blåa örhönget såldes för 41,862,500 chf och det rosa för 15,256,250. Jag tycker inte att det är världens vackraste örhängen. Visst är diamanterna vackra men jag gillar inte att de är olika färg. Jag vill ha likadana örhängen. Men självklart skulle jag inte tacka nej om jag fick dem.

En annan rolig nyhet är att Twin Peaks är tillbaka och premiären är i morgon på HBO Nordic. Jag älskade Twin Peaks när det gick förra gången även om sista avsnittet var kasst. Tyvärr kommer jag inte att kunna se det i morgon eftersom min man åker till London en vecka så jag är själv med barnen. Kommer att få se det dagtid i stället då barnen är i skolan och minstingen sover. Jag har som tur är köpt nya Plexgear som jag kan koppla till vår TV. Perfekt, inga ljud som stör och dessutom stänger de ute vägarbetarna. Yes det är vår så nu är vägarbetet i gång igen.

PS. Jag ser på alarmet att det blinkar om lillan vaknar 😉 DS

Debatten om abort

abort
Debatten om abort har verkligen blossat upp på nytt i Sverige. Självklart har varje kvinna rätt att bestämma över sin egen kropp. Självklart ska ingen bli tvingad att utföra en abort eller skriva ut preventivmedel heller, men då bör denne person söka sig till ett annat yrke. Religionen kan inte få påverka det yrket de utövar. I Expressen den 18 april skiver barnmorskan Malin Bergander som jobbar i Göteborg en deabattartikel som jag tycker att alla borde läsa. Den kan användas i alla yrken faktiskt. För att saxa ett citat från artikeln.

”När de kommer till mig i min yrkesroll som barnmorska bemöter jag dem alla med respekt och anser inte att jag har rätt att välja vem jag vill träffa eller vårda.”

För precis detta är det viktiga i samhället. Den som kommer till ett sjukhus ska få korrekt och direkt vård. Läkare, kuratorer och sjuksköterskor ska inte kunna stänga dörren för en patient för att dennes levnadsätt inte passar dem. Min bästa väninnan jobbar för tillfället som en socionomkonsult på ett behandlingshem för narkomaner. Som att hon skulle vägra att ta emot narkomaner för det är en synd att bli beroende? Som sagt har alla rätt till sina egna åsikter men det är ingen mänsklig rättighet att jobba med ett visst yrke. Tro vad du vill och gör inget du inte moraliskt kan stå för men tänk efter vilken karriär som passar dig för du ska möta ALLA människor på samma villkor utan att dina egna värderingar spelar in.

Fula bröst av BH

Jag läste för ett tag sedan att en BH kan missforma brösten. Det är då särskilt bygel-BH det pratas om. Det är lite som vår tids korsett.
korsett
BH:n skär alltså in in under brösten och efter års användning ser bröstet skumt ut. Jag såg det på Facebook, på David Wolfes profil, men vet inte riktigt vad jag tror om det hela. Jag måste fråga min kompis jag ska träffa på fredag om den saken. Hon är arbetar på ett företag som har bemanning sjuksköterskor så hon är här i staden. I vanliga fall arbetar hon på Sahlgrenska i Göteborg men nu är hon här ett halvår. Mysigt för oss :)
Hur som helst så har jag hört att man får fastare bröst av att inte använda BH. Det vet jag inte heller om det är sant eller inte. BH:n ska tydligen göra så att bröstets muskler förslappas och därför blir hängigare. Personligen tror jag att det är mest tyngdlagen och generna som spelar roll om hur hängiga brösten blir eller inte. Har ni hört några teorier om vad som orsakar missformade bröst eller vad som gör dem hängiga?

Vuxengodis

Det finns godis och sedan finns det godis. Jag har fått carvings på hallonlakritskulor. Allt jag gillar i en och samma mumsbit. Det är en lakritskula som är inbakad i vitchoklad och sedan har den ett hallonskal. Det är ljuvliga.

Jag har inte sett dessa i affären, men de finns på Godis.se för ni måste verkligen testa denna smaksensation. Mammagodis de lux. Ni vet sådana man äter när inte barnen är hemma eller när de sover. Det tröstar vid dåliga dagar och skänker tröst 😉 Okej nu överdrev jag, men de är otroligt goda!
dddd

En romantisk helg vid Siljan

Som föräldrar till ett gäng med ungar är det inet det lättaste att resa bort på tu man hand. Minns knappt när vi gjorde det sist???

Nu sitter jag ensammen hemma i huset som ekar tomt. Inga barn som bråkar. Ingen som ropar på mamma för att de inte hittar något. Min make har skjutsat barnen till farmor och farfar och sedan ska vi få en efterlängtad weekend bara vi två!

Jag bokade ett romantist weekenpaket på Villalangbers hotell i Tällberg. Villalångbers ligger vid Siljan så det är alltså till Dalarna vi ska bege oss so fort maken lämnat av vildingarna.

Det finns ju mycket att se och göra i Dalarna men vi har inte bestämt något alls utan kommer nog att stanna på hotellet och där omring hela tiden. För en hel helg betalar vi bara vid 2000 sek och då ingår både frukostbuffé och trerättersmiddag. Precis vad slitna småbarnsföräldrar behöver. Ingen stress alls utam bara njuta av livet. Sedan när vi kommer fram får vi dessutom både en flaska mousserande och frukt men jag har även med mig en flaska gula änkan. Ska vi lyxa till ska vi göra det ordentligt. Gud vad jag längtar tills vi är framme. Detta kommer att bli den bästa helgen på väldigt länge!
gggg

Första hjälpenkit för en flerbarnsmamma

Vissa dagar är värre för en ensam flerbarnsmamma än andra. Idag har varit en dag då alla barnen gått mig på nerverna. Maken reste i morse för en arbetsvecka i Moskva så jag är ensam hemma och idag är jag en sådan värdelös mamma. Självkänslan är på botten, och trots att jag har tusen saker att ta tag i så skiter jag i allt. Jag har hällt upp ett redigt glas vin. Ni vet ett glas som rymmer en halv vinflaska. Det känns bättre att intala sig att det bara vara två glas imorgon 😉

Surfar och inser att vin faktiskt gör susen. Det bästa kittet för småbarnsföräldrar vid akuta behov måste vara vin. Så jag tog och beställde hem ett nytt vinställ till köket. Då har jag hjälpen alltid nära till hands. Det måste vara snyggt förpackad. Shopping och vin råder bot på alla bekymmer. Här är vinstället jag shoppade. Visst är det snyggt? Älskar den böljande formen och färgen. Kommer passa superbra i vårat kök.
bb

En ny favoritparfym

När vi var på Arlanda innan vi reste utomlands så passade jag givetvis på att lukta på flera parfymer. Jag hittade en ny favoritparfym. Michael Kors kan göra annat än väskor. Det är tre stycken flaskor som nästan ser identiska ut. Sporty, sexy och glam. Sporty är en citrusdoft. Jag brukar tycka om citrusdoftern men denna var jag inte imponerade utav. Däremot glam, WOW!!!! En doft av jasmine. Älskar den och blev såld direkt. Däremot köpte jag den inte på tax free. Är det något jag lärt mig så är det att parfym online är billigare.

Beställde hem den när vi kom tillbaka till Sverige istället och den är helt underbar. Så underbar att jag går och luktar på mig själv. 😉
dhdhhd

Ingen rök utan eld

Åhhh nej, ett av mina favoritpar i Hollywood skvallras det hejfriskt om att de ska skiljas. Det är Ben Afflek och Jennifer Garner. De har verkligen känts så himla stabila.
beh
Det brukar alltid finnas en viss mån av sanning i dessa rykten. Jen och Ben visar sig offentligt för att motbevisa detta. Fast sedan är ryktena igång igen. Ingen rök utan eld brukar man säga, och det stämmer. Hur många kändisar har inte dementerat att de har äktenskapsproblem och sedan begärt skilsmässa några månader efter? Nu hoppas jag verkligen att Ben och Jen ska komma ut ur krisen. Alla äktenskap krisar någon gång. Det går inte att gå omkring och hoppa på rosa moln för jämnan. Jag och min make gick igenom en kris efter våran minsting var född. Vi gick i parterapi och löste våra problem. Jag var lite skeptiskt först att blanda in en tredje part och berätta om våra problem. Idag ångrar jag mig inte ens en nanosekund. Att gå i parterapi var inte alls som jag trodde. Kan man säga ”tevligt” om att prata om problem? Om det är ett okej ord så kanske det är det som beskriver det bäst. Även befriande skulle jag vilja säga. Hur går parterapi till? Tryck på länken så får du svaret! Jag hoppas verkligen att det löser sig för Benifer nummer 2!