Kategori: Familjen

Världens dyraste örhängen

Så här ser de ut, världens dyraste örhängen som någonsin sålts.
örhängen
Priset är närmare en halvmiljard svenska kronor för båda. De gick nämligen att köpa var för sig men de såldes tillsammans för CHF 57,118,750. CHF står i ungerfär 9 sek för er som undrar 😉 Det blåa örhönget såldes för 41,862,500 chf och det rosa för 15,256,250. Jag tycker inte att det är världens vackraste örhängen. Visst är diamanterna vackra men jag gillar inte att de är olika färg. Jag vill ha likadana örhängen. Men självklart skulle jag inte tacka nej om jag fick dem.

En annan rolig nyhet är att Twin Peaks är tillbaka och premiären är i morgon på HBO Nordic. Jag älskade Twin Peaks när det gick förra gången även om sista avsnittet var kasst. Tyvärr kommer jag inte att kunna se det i morgon eftersom min man åker till London en vecka så jag är själv med barnen. Kommer att få se det dagtid i stället då barnen är i skolan och minstingen sover. Jag har som tur är köpt nya Plexgear som jag kan koppla till vår TV. Perfekt, inga ljud som stör och dessutom stänger de ute vägarbetarna. Yes det är vår så nu är vägarbetet i gång igen.

PS. Jag ser på alarmet att det blinkar om lillan vaknar 😉 DS

Funktionella prylar till barnkammaren

En stor familj kräver smart förvaring även om vi har ett stort hus. Jag kan verkligen bli galen på alla mössor, leksaker och skor som ligger överallt. Det är svårt att få ett hem att se städat ut i stora barnfamiljer. Fast på senaste tid tycker jag ändå att det kommer allt fler roliga lösningar. Den här ”bläckfisken” tycker jag var riktigt rolig.
hej
Den ska egentligen hänga i duschen som en schampoohållare för att hålla ordning på flaskor. Smart då schampot nästan är slut då den brukar vara svår att balansera. Fast den behöver såklart inte hänga i badrummet utan det går ju hänga upp andra saker i barnrummet eftersom den är justerbar.
En sida som jag älskar att shoppa på är Confidentliving. De säljer inredning från kända designers och möbeltillverkare och det finns så mycket fint. Den här bänken är ju bara så bedårande!
hejje
Möbler som har två funktioner är ju bara bäst. Sedan finns det många snygga bokhyllor också som rymmer både böcker och leksaker.
hhddda
En favorit måste jag ändå säga att denna bokhylla med backar är. Vi har en liknande här hemma. Det är så smidigt med backarna som gör det lätt för barnen att plocka ihop sakerna. Det ryms väldigt mycket i backarna kan jag säga. Helt suverän!
bila
Sedan såg jag denna hylla idag när jag surfade runt lite på confidentliving. Kan inte låta bli att tycka att den var snygg, vet en son här hemma som skulle älska den. Synda bara att skalbaggen försvinner om man ställer saker där.
scara

Har ni någon bra sida som säljer snygga och funktionella barnmöbler så tipsa gärna!

En romantisk helg vid Siljan

Som föräldrar till ett gäng med ungar är det inet det lättaste att resa bort på tu man hand. Minns knappt när vi gjorde det sist???

Nu sitter jag ensammen hemma i huset som ekar tomt. Inga barn som bråkar. Ingen som ropar på mamma för att de inte hittar något. Min make har skjutsat barnen till farmor och farfar och sedan ska vi få en efterlängtad weekend bara vi två!

Jag bokade ett romantist weekenpaket på Villalangbers hotell i Tällberg. Villalångbers ligger vid Siljan så det är alltså till Dalarna vi ska bege oss so fort maken lämnat av vildingarna.

Det finns ju mycket att se och göra i Dalarna men vi har inte bestämt något alls utan kommer nog att stanna på hotellet och där omring hela tiden. För en hel helg betalar vi bara vid 2000 sek och då ingår både frukostbuffé och trerättersmiddag. Precis vad slitna småbarnsföräldrar behöver. Ingen stress alls utam bara njuta av livet. Sedan när vi kommer fram får vi dessutom både en flaska mousserande och frukt men jag har även med mig en flaska gula änkan. Ska vi lyxa till ska vi göra det ordentligt. Gud vad jag längtar tills vi är framme. Detta kommer att bli den bästa helgen på väldigt länge!
gggg

Seniorboende i Malmö

Det har varit tyst på bloggen en tag. Det beror helt enkelt på att min svärfar blivit sjuk. Ingen influensa utan riktigt sjukt. Otroligt jobbigt för hela familjen. Mest för min man och barnen såklart.

Livet fungerar ju tyvärr så att vi blir gamla hur gärna vi än vill undvika det. Min svärfar kommer inte längre att klara av att ta hand om sin villa. Han fick en stroke och kommer att kunna bo själv men en villa innebär så mycket arbete.

Jag har de senaste dagarna suttit och kollat på lämpliga seniorboenden på svensk fastighetsförmedling malmö. Det finns många fina lägenheter som är intressanta. Fördelen men seniorboende är såklart hur lägenheterna är planerade. Det finns så mycket som vi med alla fungerande funktioner i kroppen inte tänker på. Seniorboende är ju anpassade för att inte kroppen är i topptrim.

Det kommer såklart att bli en stor omställning för svärfar att inte längre ha sin tomt. Han är lite som karaktären Ove, hahhaa. Nejdå så farlig är han inte men han gillar att greja. Fast jag har en intressant bostad som jag hittade på Landgren som jag längtar till att visa honom. Lägenheten var stor och fin och det fanns bra grönområden i närheten. Där kan han nog sysselsätta sig. Nu var inte detta exakt en seniorbostad men jag har kollat på så många nu så jag fått ett hum. Istället är det en ganska nyproducerad lägenhet som uppfyller kriteriena. Jag tror att det kommer att vara många äldre som bor där och lägenheterna ligger så himla fint till. Där kommer han nog att trivas.
fas

En liten lägenhet i Stockholm

Vi funderar på att köpa en liten lägenhet i Stockholm. Det behöver inte ligga mitt på Stureplan eftersom den enbart ska fungera som en övernattningslägenhet. Min make arbetar väldigt mycket i Stockholm så han får många hotellnätter. För vissa är det en dröm att bo på hotell, men efter ett tag så blir man trött även på att bo på det. Det är svårt att känna sig hemma i ett hotellrum.

Vi vill givetvis att lägenheten ska ligga bra till och i anslutning till Arlanda. Den behöver inte ligga exakt vid Arlanda men det ska vara lätt att ta sig dit. Så St Eriksplan passar fint. Jag älskar att kolla på fastigheter och har spanat in HusmanHagberg mer än en gång sedan maken nämnde det. Vi ser det även som en investering. Det är omöjligt att sia om framtiden men jag har svårt att se att priserna i Stockholm ska sjunka. Befolkningen ökar konstant och många vill bo i stan. Väntetiderna är tio år så det är väl lika bra att slå till ganska snart. Vi har ju flera barn och ett av dessa kommer med största sannolikhet att flytta till Stockholm.
dd

Första hjälpenkit för en flerbarnsmamma

Vissa dagar är värre för en ensam flerbarnsmamma än andra. Idag har varit en dag då alla barnen gått mig på nerverna. Maken reste i morse för en arbetsvecka i Moskva så jag är ensam hemma och idag är jag en sådan värdelös mamma. Självkänslan är på botten, och trots att jag har tusen saker att ta tag i så skiter jag i allt. Jag har hällt upp ett redigt glas vin. Ni vet ett glas som rymmer en halv vinflaska. Det känns bättre att intala sig att det bara vara två glas imorgon 😉

Surfar och inser att vin faktiskt gör susen. Det bästa kittet för småbarnsföräldrar vid akuta behov måste vara vin. Så jag tog och beställde hem ett nytt vinställ till köket. Då har jag hjälpen alltid nära till hands. Det måste vara snyggt förpackad. Shopping och vin råder bot på alla bekymmer. Här är vinstället jag shoppade. Visst är det snyggt? Älskar den böljande formen och färgen. Kommer passa superbra i vårat kök.
bb

Barnskor till vintern

Idag har jag beställt nya skor till barnen. Vintern kommer med stormsteg och som vanligt passar inte förra säsongens skor. Ibland känner jag mig som världens sämsta mamma men jag tycker att det är mycket roligare att shoppa till mig själv. Det finns såklart väldigt många fina barnkläder men jag längtar tills de är äldre och köper sina kläder själva.

Hursom helst så köper jag alltid kläder jag tycker är snygga. När det gäller kläder behöver de inte vara så praktiska och kvalitén kvittar. De växer ändå ut dem innan de går sönder. Däremot är det skillnad på ytterkläder och skor. Då lägger jag gärna ner betydligt större summor. Där vill jag alltid ha bästa kvalité. Det är viktigt att de är varma och torra.

Ett av mina favoritmärken på barnskor är Bisgaard. Deras skor är både snygga och håller bra kvalité. Jag måste bara visa dessa som jag köpte till dottern.
r1
Visst är de snygga? Hade lätt kunna ha köpt likadana om det funnits i min storlek. Jag köpte dem via Stylepit. Det är verkligen en favoritsida jag har när det gäller shopping. De har väldigt snabba leveranser. Fast det bästa med Stylepit är såklart att de har så otroligt bra märken. Nästan alla favoritmärken på kläder finns där. Nu menar jag såklart kläder till mig och inte barnen. Dessutom så blir det något plagg till maken då och då.

En ny familjemedlem

Till hösten får vi en ny familjemedlem. En liten hundvalp ska nämligen flytta in till oss senare i höst. Det är mycket som ska förberedas och barnen är eld och lågor. Min make hade hund som barn men annars är vi gröngölingar när det gäller husdjur.

Viktigaste är väl att de inte är ensamma skulle jag tippa. Jag är ju hemma hela dagarna så det ska bli trevligt med lite sällskap. Hunden är inte ens född ännu med vi står först i kön så det ska mycket till att vi inte får den.

Har spanat in Olivers Petfood på nätet eftersom de har allt som behövs till hunden. De har ett jättebra nybörjarpaket med valpmat. Valpfoder skiljer sig innehållsmässigt eftersom de växer och behöver extra näring jämförelsevis med de vuxna hundarna. Jag önskar det fanns liknade för tonåringar som valp mat. En bra mättnadskänsla med alla vitaminer och mineraler som behövs. Ni som har tonåringar i hemmet fattar vad jag menar 😉
Det finns otroligt mycket information att hämta på nätet när det gäller valpar mat, beteende och uppfostran finns det en uppsjö av artiklar med tips. Just det ja, och sedan är det försäkringen som ska fixas. Seriösa uppfödare har en doldafel försäkring men jag vet inte hur länge den gäller. En sak till att skriva upp på våran valplista.

Har iallafall insett att förurom valpfoder så behövs det bra tuggleksaker om vi i familjen vill ha skorna hela. Tydligen kliar det något katastrofalt i munnen när tänderna växer fram.

Ska bli väldigt spännade i höst. Nästan som att jag väntar smått igen!
ck

Dvd i bilen

Nu har vi minsann lyxat upp vår familjebil. Min make har införskaffat DVD och två skärmar som fäst på sätet så att det går att kolla på film. Helt plötsligt är jag villig att trängas med barnen där bak.

Vi reser oftast utomlands på vår gemensamma semester men under sommaren blir det ändå att vi använder bilen betydligt oftare. På helgerna blir det nästan alltid en längre tur. Det är till föräldrar, bekantas lantställen eller helt enkelt bara en familjeweekend.

Jag har trott att det skulle vara jättedyrt med DVD i bilen. Det har verkat så lyxigt på något vis. DVD med två skärmar kostar under 1500 sek. Tycker jag är ett riktigt fyndpris. Jag tänker på alla leksaker och tidningar som brukar införskaffas innan varje resa.
dvd

Vi köpte våran DVD till bilen på Mekonomens webbshop. Jag som ofta blir så beroende av serier. Jag kan se mig själv smyga ut till bilen när vi besöker svärföräldrarna!

Appropå serier, var inte Game of Thrones senaste avsnitt väldigt tråkigt? Tyckte att det bara var en lång transportsträcka. Väldigt besviken måste jag säga. Det kanske berodde på att Cersei inte var med. Kring henne händer det alltid många spännande saker!