Debatten om abort

abort
Debatten om abort har verkligen blossat upp på nytt i Sverige. Självklart har varje kvinna rätt att bestämma över sin egen kropp. Självklart ska ingen bli tvingad att utföra en abort eller skriva ut preventivmedel heller, men då bör denne person söka sig till ett annat yrke. Religionen kan inte få påverka det yrket de utövar. I Expressen den 18 april skiver barnmorskan Malin Bergander som jobbar i Göteborg en deabattartikel som jag tycker att alla borde läsa. Den kan användas i alla yrken faktiskt. För att saxa ett citat från artikeln.

”När de kommer till mig i min yrkesroll som barnmorska bemöter jag dem alla med respekt och anser inte att jag har rätt att välja vem jag vill träffa eller vårda.”

För precis detta är det viktiga i samhället. Den som kommer till ett sjukhus ska få korrekt och direkt vård. Läkare, kuratorer och sjuksköterskor ska inte kunna stänga dörren för en patient för att dennes levnadsätt inte passar dem. Min bästa väninnan jobbar för tillfället som en socionomkonsult på ett behandlingshem för narkomaner. Som att hon skulle vägra att ta emot narkomaner för det är en synd att bli beroende? Som sagt har alla rätt till sina egna åsikter men det är ingen mänsklig rättighet att jobba med ett visst yrke. Tro vad du vill och gör inget du inte moraliskt kan stå för men tänk efter vilken karriär som passar dig för du ska möta ALLA människor på samma villkor utan att dina egna värderingar spelar in.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *